Mittwoch, 28. Januar 2009

Ludo DE WITTE: WIE IS BANG VOOR MOSLIMS?


BOEKPRESENTATIE

Ludo DE WITTE

WIE IS BANG VOOR MOSLIMS?
Aantekeningen over Abou Jajah, etnocentrisme en islamofobie

Uitgeverij 2004 Van Halewyck

“Binnen afzienbare tijd zullen allochtonen en moslims in de grote steden van Europa de meerderheid vormen. Ofwel blijven ze uitgesloten, ofwel zal die meerderheid haar plaats krijgen in een Europa dat haar moslimidentiteit erkent. De Europese geheime diensten zijn zich goed bewust van die onvermijdelijke keuze, en de explosieve groei van de AEL in de allochtone getto’s van Antwerpen, Amsterdam-West en Rotterdam drukt de beleidmakers met de feiten op de neus.”
Aan het woord is Abou Jahjah, de Belg van Libanese afkomst die als een komeet aan het politieke firmament is verschenen. Hij spreekt zoals we het van allochtonen niet gewoon zijn. Abou Jahjah spreekt niet tot ons, maar over ons zijn striemend vertoog gaat over “onze” samenleving. Hij richt zich tot de gedeclasseerde allochtone jongeren, en spreekt hen over hun achterstelling en de westerse overheersing van de Arabische en moslimwereld. Het lijkt wel de Arabische Malcolm X, die de allochtonen een stem, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen wil geven.
Heeft Abou Jahjah een blauwdruk voor een echte multiculturele samenleving? Of is de AEL de stuiptrekking van een stagnerende moslimbeschaving?

In Wie is bang voor Moslims schetst Ludo De Witte een totaalbeeld van het Israëlisch-Palestijns conflict en de Pax America in het Midden-Oosten en de oorlog tegen het terrorisme, de plaats van allochtone gemeenschappen in onze samenleving; islamofobie, monoculturalisme en racisme, de opkomst en vogelvrijverklaring van Abou Jahjah, en de rol van de media, extreem-rechts en de politie- en inlichtingendiensten.

LUDO DE WITTE (1956) is socioloog en auteur van De moord op Lumumba. In dit boek schetst hij de inzet van het Israëlisch-Palestijnse conflict en de strijd voor een Pax Americana in het Middel-Oosten, de opkomst van het moslimnationalisme in Europa, de invloed van islamofobie en zionisme op ons denken, de rol van de politici, media, extreem-rechts en de politie- en inlichtingendiensten in de klopjacht op Abou Jahjah, en de onderstroom van etnocentrisme en monoculturalisme in onze samenleving.

ISBN 90 5617 527 0

Dienstag, 27. Januar 2009

Nicolae CEAUSESCU: Sozialistischer Internationalismus


Zum Gedenktag an Genossen Nicolae CEAUSESCU
26. Januar 1918
25.Dezember 1989

SOZIALISTISCHER INTERNATIONALISMUS

Wichtiger Bestandteil der Unabhängigkeitspolitik der SR Rumäniens war das Streben um mit ausnahmslos allen sozialistischen Länder, ihrer Regierungen und Parteien, Beziehungen zu unterhalten und auszubauen, auch wenn diesen politisch-ideologischen Unterschiede bzw. Meinungsverschiedenheiten unter einander hatten. Die Rumänische Kommunistische Partei verhielt sich dementsprechend den Polemiken und Konflikte gegenüber, bot sogar zuweilen eine Vermittlungsrolle an. Diese Politik wurde bezeichnet als sozialistischer Internationalismus, Bestandteil und höhere Stufe des proletarischen Internationalismus.
Diese Politik nahm eigentlich schon ihren Anfang rund 1964 unter Führung des Genossen Gheorge Gheorgiu-Dej (1901-1965).

Abbildung: Broschüre „Im Zeichen der brüderlichen rumänisch-kampucheanische Freundschaft – Offiziellen Freundschaftsbesuch einer Partei- und Staatsdelegation der Sozialistischen Republik Rumäniens, angeführt von Genosse Nicolae CEAUSESCU in Demokratisches Kampuchea 28-30 Mai 1978“. Illustriert. Die Bilder auf dem Umschlag zeigen die Porträten der Genossen Nicolae CEAUSESCU und POL POT.
Vergleichbare Broschüren gab es von allen Auslandsbesuchen des Präsidenten der Sozialistischen Republik Rumänien.

Montag, 26. Januar 2009

ANNIVERSAIRE DU CAMARADE NICOLAE CEAUSESCU
26 JANVIER 1918
25 DÉCEMBRE 1989

DATE ANNIVERSAIRE DU CAMARADE NICOLAE CEAUSESCU
Président de la République Socialiste de Roumanie
Secrétaire général du Parti Communiste Roumain

GEDENKTAG des GENOSSEN NICOLAE CEAUSESCU
Vorsitzenden der Sozialistischen Republik Rumänien
Generalsekretär der Rumänischen Kommunistischen Partei

Im Internet findet man fast ausschließlich Verleumdungen und Hetzartikel gegen die außerordentlich markante Persönlichkeit dieses Partei- und Staatsmannes.

Contrairement aux calomnies et articles dénigrants qui foisonnent dans l’Internet contre la personnalité exceptionnelle de cet homme de Parti et d’Etat, il fut une époque ou le camarade Nicolae CEAUSESCU fut très honoré dans les média occidentaux pour sa politique d’indépendance (vis-à-vis de l’URSS).

Ascultă fragmente din discursul din 1968

Voir aussi nos articles du 22.08.2008 et du 07.01.2009

Je cherche les ouvrages:
Michel-Pierre HAMELET
« Nicolae CEAUSESCU : Présentation, choix de textes traduits du roumain, Paris Ed. Pierre SEGHERS 1970 » et « La vraie Roumanie de CEAUSESCU » Ed. Nagel 1973

Sonntag, 25. Januar 2009

Marguerite BERVOETS: ROMANA (février 1930)


In memoriam Marguerite BERVOETS 1914 – 1944

Marguerite BERVOETS:

ROMANA
A la mémoire de Denise Laurent, morte à dix-sept ans, auteur
des « Dernières années de Troie » et des « Lépreux de Jérusalem »

Fauchant les flots d’azur d’une rame solide,
Les esclaves, lassés, brûlés par l’air morbide
Ecarquillent en vain les hublots grimaçants
De la galère d’or déployant aux passants
Son vexillum de pourpre et son aigle argentée.

Au fracas des buccins, au clapotis de nage,
Unissant le bruit sourd des spasmes de leur rage,
Tendant au pasuarius le pied nu déferré,
Ils sont là, farouches, honteux, d’avoir pleuré,
D’avoir renié la vie et l’immortel espoir.

Là-haut, le branle-bas ; le tribun foule, altier,
Le pont pavoisé d’ore et l’univers entier
Tressaille aux sons d’airain, de cuivres et de glaives,
Tandis qu’à l’horizon, un glorieux jour se lève,
Succédant à Phébé dont la clarté se meurt.

(Février 30)

Chromatisme p.14

Donnerstag, 22. Januar 2009

BAAS OVER EIGEN HOOFD (BOEH!)


Baas Over Eigen Hoofd (BOEH!)
Hoofddoek? De vrouw beslist


Diversiteit in realiteit. Debatavonden van BOEH!
januari 19, 2009 in Activiteiten Tags: Antwerpen, BOEH!, Brussel, debatten, diversiteit, diversiteitsbeleid, Gent, hoofddoekverbod, neutraliteit by boeh Comments closed
Op 10 februari, 5 maart, 7 april en 5 mei gaat BOEH! in vier verschillende steden het debat aan met vertegenwoordigers van verschillende organisaties en instanties over de realiteit van het diversiteitsbeleid in Vlaanderen. Noteer de volgende data alvast met stip in uw agenda, en verspreid onze flyer!
Flyer
A5-flyer (ook beschikbaar in papieren versie, op aanvraag)A4-flyer (geschikt om via email te versturen)
Programma
10.02 – Het neutraliteitsargument: het doek valt over diversiteit?20u00. Zuiderpershuis. Waalse Kaai 14, Antwerpenmet Eva Brems, Jo Vermeulen, Ludo Abicht, Ida DequeeckerHet beginsel van neutraliteit in overheid en publieke ruimte roept heel wat discussie en vragen op: Is de historische context waarin het is ontstaan te vergelijken met onze multiculturele en multireligieuze samenleving? Wat zijn geldige argumenten voor neutraliteit? En wat als neutraliteitsnormen gender-en etnische ongelijkheid in de hand werken?
05.03 – Werken voor de overheid: alleen voor Jan met de pet?20u00. De Centrale. Kraankindersstraat 2, Gentmet Naima Charkaoui, Jean-Jacques De Gucht, Filip van Laecke, Maryam H’Madoun Hoe kan de overheid haar diversiteitsdoelstellingen (t.a.v. gender, etnische afkomst, leeftijd, enz..) verzoenen met haar neutraliteitsopvatting? Hoe ernstig is een verbod op het dragen van religieuze kentekens, als het in de praktijk enkel vrouwen treft die een hoofddoek dragen? Is neutraliteit ten aanzien van werknemers wel te verzoenen met neutraliteit ten aanzien van “klanten”? Hoe gaat de overheid om met een privésector, waar men ook neutraliteit gaat inroepen om kledingvoorschriften op te leggen (bv. verbod op het dragen van een hoofddoek)?
07.04 – Gelijke onderwijskansen de das omgedaan?20u00. KVS. Arduinkaai 7, Brussel met Mieke Van Hecke, Raymonda Verdyck (o.v.), Marc Laquiere, Hakima El Meziane

Welke neutraliteitsvereisten stellen we aan het onderwijzend personeel, welke eisen aan leerlingen? Wat als neutraliteitsnormen ongelijkheid in de hand werken omdat ze haaks staan op de onderwijskansen en dus tewerkstellingsperspectieven van bepaalde groepen beperken, in het bijzonder vrouwen? Zijn de benadering van het gemeenschapsonderwijs en het vrij onderwijs verschillend?
05.05 – Gaat diversiteit Vlaanderens petje te boven?20u00. Zuiderpershuis. Waalse Kaai 14, Antwerpenmet Christine Delphy, Sarah Bracke, Yasmina AkhandafAfsluitende lezing door Christine Delphy. Deze feministe komt op tegen het hoofddoekenverbod voor leerlingen in de Franse scholen. Sarah Bracke, feministe en professor in de sociologie aan de Katholieke Universiteit Leuven, trekt de lijn door naar ons land. Wat zijn neutraliteitsnormen waard, als ze in de praktijk leiden tot meer discriminatie, seksisme en racisme?
Info
Organisatie: BOEH! i.s.m. Vzw Motief, Federatie Marokkaanse Verenigingen, FMV Steunpunt Gent, SAMV, Vrouwen Overleg Komitee, FC Poppesnor, Minderhedenforum, AEL, Zuiderpershuis, De Centrale, KVS. Met de steun van de Vlaamse Overheid.
http://www.baasovereigenhoofd.be
Bijdrage van Zuster Enissa KELIF

Suche: Boris PALOTAI "Am Ufer der Donau"

Boris Palotai: Am Ufer der Donau
Erzählungen
herausgegeben von Harry ThürkUngarischer Originaltitel: "Kakasszó" (Der Hahnenschrei)Für die deutsche Textfassung zeichnet der Herausgeber verantwortlich. Thüringer Volksverlag, Weimar 1953

Klappentext
Wo früher das verträumte Dörfchen Dunapentele lag, wächst stürmisch die junge Stadt Sztalinvaros und ihr mächtiges Stahlwerk. Mit der neuen Stadt entwickeln sich neue Menschen, - leben und arbeiten auf eine neue, sozialistische Art.Die ungarische Schriftstellerin Boris Palotai weiß um die Konflikte, die eine solche Entwicklung mit sich bringt, sie weiß aber auch, daß deren Lösung nicht tragisch sondern nur optimistisch sein kann. Ihre Erzählungen sind erfüllt von echter Romantik, strahlender Lebensfreude und herzhaftem Humor. Die gesunde Unbefangenheit, mit der Boris Palotai die Liebe zwischen Mann und Frau in den Mittelpunkt ihrer Erzählungen stellt, ist beispielhaft für unsere junge deutsche Literatur.

DPRK's SUPPORT TO PALESTINIAN STRUGGLE
DPRK's Support to Palestinians' Struggle Reiterated
Pyongyang, January 21 (KCNA) -- The DPRK extends full support and solidarity to the Palestinian people in their struggle to drive the Israeli aggressors out of their land and take back the legitimate rights including the right to self-determination.
A DPRK delegate said this in a speech made at a special meeting of the UN General Assembly held on Jan. 15 in connection with Isra-l's attack on the Gaza Strip of Palestine.
He bitterly dismissed the said aggression as a wanton violation of the UN Charter and international law and an undisguised provocation to the Mid-east peace process.
Referring to the fact that the Israeli army mercilessly killed innocent Palestinians and ruthlessly deprived them of the cradle of their life as evidenced by the destruction of dwelling houses, public establishments and schools, etc., he went on:
What should not be overlooked is that the Israeli army's dreadful atrocities are being committed under the strong patronage of the U.S.
The reality proves once again that the U.S. is the harasser of world peace and the worst human rights abuser.
It is not only the legitimate rights but also the just cause for the Palestinians to struggle to retake the occupied territories and build a sovereign and independent state.
Isra-l should stop all military actions in the Gaza Strip and immediately withdraw its aggressor armed forces from there.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm

Mittwoch, 21. Januar 2009

STIMMUNGSBILDER: GAZA KUNDGEBUNG IN BRÜSSEL (2)

STIMMUNGSBILDER GAZA SOLIDARITÄTSKUNDGEBUNG, Brüssel 11. Januar 2009
Nachträglich noch ein paar Stimmungsbilder von der Gaza Kundgebung in Brüssel am 11.Januar 2009-01-21
Videoreportage : www.centre-zahra.com
Beitrag von Schwester Enissa KELIF

GEDANKEN EINES GENOSSENSCHAFTSBAUERN


GEDANKEN EINES GENOSSENSCHAFTSBAUERN

Der Inspektor ritt einst über das Feld:
„Herhören, Leute, es gibt eine Möglichkeit –
Und ihr kommt zu Geld – “
Im Sommer 18 Stunden Arbeitszeit.
Und krumm die Rücken, und Fäuste sich ballen,
Sechs Pfennig die Stunden am Lohn,
Fünf Kinder – die Wangen eingefallen –
Und die Hütte gehört dem Baron.
Ein bitteres Lächeln auf Vaters Gesicht,
Sein Leben ist Arbeit und Qual,
Doch wenn er heute davon spricht,
Dann sagt er: „Das war einmal.“.

Heute pflügen wir die Erde,
Kein Baron im Wagen fährt,
Und wir säen, daß unser werden
Was uns schon lange gehört.
Doch unser Anfang, der war schwer,
Wir schafften bis in die Nacht,
Brauchten Saatgut und noch mehr –
Da haben wir einen Plan gemacht.
Mancher war im Dorf voll Hohn,
Sah er unser ärmliches Mahl.
Heute aber sage ich zu meinem Sohn:
„Junge, höre zu, das war einmal.“

Heute? Ein riesengroßes Feld,
Zu Acker machten wir den Rain,
Was gestern einzeln noch bestellt,
Soll jetzt gemeinsam unser sein.
Wir denken oft, was wir erlitten,
Doch hissen wir die Zukunft schon,
Sie ist um uns und wir inmitten
Und sagen „Sieh, ES IST, mein Sohn.“

Arno Padrun

Kurzbiographie

Padrun, Arno – Leutnant

Geboren am 26.Juli 1930 in Hamburg. Sein Vater war Bankangestellter. P. besuchte die Volks- und Oberschule und von 1948 bis 1949 einen Lehrerbildungskursus. Danach war er in Sachsen als Lehrer, Schulleiter und Kreisreferent tätig. 1954 meldete er sich freiwillig zur Deutschen Grenzpolizei. Er leitet das Kabarett „Die Eisenacher Stacheltiere“, das 1960 als bestes Kabarett der Deutschen Grenzpolizei ausgezeichnet wurde, und schreibt auch selber Texte. Er ist Mitglied des Zirkels „Schreibende Soldaten“ in Erfurt.


Aus: „AUF GRENZPFADEN“ Verlag des Ministeriums des Innern – Berlin 1962

Dienstag, 20. Januar 2009

U.S. HYPOCRITICAL TALK "CHAMPION of HUMAN RIGHTS"

U.S. Hypocritical Talk about "Champion of Human Rights" Dismissed
Pyongyang, January 19 (KCNA) -- The U.S. attitude towards Isra-l's barbaric military attacks at the Gaza Strip of Palestine and mass-killings of civilians there gives the lie to its talk about "champion of human rights", says Rodong Sinmun Monday in a signed commentary.
The U.S. is defending Isra-l's such hideous human rights abuses as the brutal killing of innocent peaceable civilians, while shutting eyes to them, the commentary notes, and goes on:
A chairman's statement critical of Isra-l's massacre of Palestinians was turned down because the U.S. exercised its veto to prevent it from being adopted at the meeting of the UN Security Council.
The above-said U.S. attitude clearly indicates that it only seeks escalated tension and sinister strategic interests, not peace in the Mid-east.
By doing so, the U.S. threw away the veil of the "champion of human rights" on its own.
It is an undeniable stark fact that with an eye to use Isra-l as its servant in executing its Mid-east strategy for aggression with ease, the U.S. delivered lethal weapons to it and is encouraging it to use them for carrying out military operations against Palestine, thus causing horrible casualties and disasters.
Both the U.S. and Isra-l are the same heinous human rights abusers and harassers of peace.
Not only murderers but those who defend and encourage them should be forced to stand trial at the international human rights court to face stern punishment. This is a unanimous demand of the international community.
Isra-l should immediately stop its military attacks on the Gaza Strip and massacre of civilians there and pull back its aggression troops from all the occupied Arab territories at an early date.
The U.S. should refrain from defending and encouraging Isra-l's frantic military actions against Palestine if it truly stands for Mid-east peace.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm

TASSEN VOLLER KINDERBLUT für Angela MERKEL

TASSEN VOLLER KINDERBLUT für Angela MERKELhttp://www.grenztruppen-der-ddr.de/index.php?show=tribunal&tribunal_id=4

Solidarität mit Gaza, mit dem palästinensischen Widerstand, jetzt erst recht!

MANIFS ANTISIONISTES A TUNIS

Tunis : Des manifestations anti-sionistes
IRIB- Il était des milliers de Tunisiens qui ont manifesté en guise de protestation contre le blocus de Gaza. Plus de deux mille Tunisiens ont dénoncé dans des manifestations, les pressions du régime sioniste sur la population de Gaza. Le secrétaire général du Front de la lutte populaire de la Palestine a déclaré hier que le régime sioniste a suspendu ses raids contre Gaza mais il continue sa guerre via les pressions politiques et le blocus de la bande de Gaza. Au cours de l'offensive de 22jours du régime sioniste contre la bande de Gaza, au moins 1300 Palestiniens sont tombés en martyrs et plus de 5 mille ont été blessés.

PLUS QUE JAMAIS : SOLIDARITÉ AVEG GAZA, AVEC LA RÉSISTANCE PALESTINIENNE ! NE CONFONDEZ PAS LE BON PEUPLE TUNISIEN, NOTRE JEUNESSE AVEC LE RÉGIME FANTOCHE AU POUVOIR !
Posté par Sœur Enissa KELIF

Montag, 19. Januar 2009

DPRK's Independent Foreign Policy


Rodong Sinmun on DPRK's Independent Foreign Policy
Pyongyang, January 18 (KCNA) -- The independent foreign policy of the DPRK serves as a driving force for developing the fair international relations, says Rodong Sinmun Sunday in a signed article.
It goes on:
All the external activities of the DPRK are strictly subordinated to embodying and adhering to the idea of independence, peace and friendship in the international relations.
The DPRK has positively pushed ahead with the development of sound international relations by solving all issues arising in the foreign relations as required by global independence from the Juche-oriented viewpoint.
The DPRK has firmly defended the sovereignty of the country and the dignity of the nation and accelerated the world-wide onward movement for independence even under the complicated international situation by positively enforcing an independent and principled foreign policy.
Despite the grim situation, the DPRK has firmly held fast to and pursued the independent and principled foreign policy under the uplifted banner of Songun. The DPRK has decisively foiled the moves of the U.S. imperialists and their followers for military aggression and their all sorts of threats and, at the same time, established and developed the friendly, cooperative and good neighborly relations with those countries that respect the sovereignty of the DPRK and desire to improve the relations with it.
By pursuing the independent and principled foreign policy the DPRK has made a great contribution to destroying the old international order, establishing the sound international relations and achieving the historic cause of humankind for making the whole world independent.
The DPRK's foreign policy and its external activities have enjoyed sympathy from many countries of the world and serve as an example to be followed by them as it has firmly maintained the principle of independence and never allowed any concession over the revolutionary principles.
It has positively contributed to boosting the friendly and cooperative relations with non-aligned countries and other developing countries and strengthening the unity of the anti-imperialist independent forces of the world.
The DPRK will consistently follow its independent foreign policy in the future, too, to enhance its international prestige and say, strengthen the international solidarity with the Korean revolution and accelerate the cause of the global independence.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm

Le Congo du Fétiche à l'Uranium (9)


LE CONGO DU FETICHE A L’URANIUM (9)

P126-127 Dans tout le Congo actuel, au pays des missionaires, la panique peut revenir à toit instant. Les horreurs de Luluabourg, en 1943, n’eurent pas d’autre cause. Des soldats noirs de la garnison y vécurent trois jours d’anarchie sanglante et quatre-vingt condamnations capitales vinrent sanctionner les meurtres accomplis au cours d’une émeute militaire. Celle-ci n’avait d’autre origine qu’une rumeur de caserne, la légende d’un empoisonnement prochain par des viandes en conserve. La crainte du poison tourna la tête à ces pauvres hommes qui, par ailleurs s’étaient montrés soldats forts disciplinés. La viande en conserve évoque aussi, bien souvent, le cannibalisme. Un commandant de compagnie, sans se soucier de la rumeur qui agitait sa troupe encore innocente, prescrivit, pour obéir à des ordres supérieurs, une séance de vaccination pour le lendemain. Ce fut assez pour mettre le feu aux poudres. La seringue produit toujours sur les Congolais un effet déplaisant. Le scepticisme l’emporte d’abord à l’égard de ce procédé gênant. Cette fois ce fut la crédulité, mais une crédulité à rebours, une croyance au poison, à la drogue mauvaise. Le médecin militaire fut traité comme devrait l’être le sorcier. Contre nous se retourna toute la crédulité noire. Ainsi naquit la seule émeute sérieuse qui ensanglant nos annales depuis le début de l’occupation blanche au Congo. Elle n’eut pour originel ni une question de salaires, ni une affaire de race, de classe ou d’argent. Aucun des « complexes » freudiens découverts dans le marxisme n’y joua son rôle. Un seul complexe y présida, qui bouleversa tout : le vieux souvenir des poisons, la peur de la drogue, avec une très compréhensible souvenance d’antropophagie. Les soldats de Luluabourg se fâchèrent comme des enfants. Trente-huit d’entre eux furent fusillés…Il y avait eu à l’horizon l’ennemi invisible dont parle Alain.

Charles d‘Ydewalle Le Congo du Fétiche à l’Uranium Ed. Cuypers Bruxelles 1953

Sonntag, 18. Januar 2009

HUMOUR ALSACIEN

DOUCE ALSACE


HUMOUR ALSACIEN:


Elsässischer Humor ist und bleibt unübertrefflich!

J'ai reçu une blague par courriel. Je la trouve pas mal, elle permet d'égayer notre quotidien. Un peu d'humour et un sourire font toujours du bien.Les non-alsaciens devront faire un petit effort pour comprendre! "

D' Hanner ùn de Philomène sont en vacances à Marseille.D' Philomène envoie son Hanner faire les courses au SUPERU local. Arrivé sur place, Hanner sort son petit billet.Premier achat : Fischer Bier.Hanner cherche mais ne trouve pas de Fischer Bier.Il s'adresse donc au chef de rayon:- "Monssieu, hopla, vous s'avez pas de bière Fischer?"- "Nous avons toutes sortes de bières, Heineken, Kronenbourg, Météor, etc...mais pas de Fischer."- "Mert' ferdammi, ça commence bien !"Deuxième achat : vinaigre Melfor.Hanner n'en trouve pas non plus.Une fois de plus il s'adresse au chef de rayon :- "Monssieu, vous s'avez pas du vinaigre Melfor?"- "Désolé, nous ne connaissons pas ce vinaigre ici. Mais est-ce que vous cherchez encore d'autres spécialités d'autres régions, car je dois m'absenter."Hanner regarde la liste sur laquelle il est marqué "Beurre gynécologique".Il en demande donc au vendeur.Réponse du vendeur:- "Alors ça je ne connais pas du tout, ça doit se trouver au rayon pharmacie, je pense!"De Hanner, qui est évolué, sort son portable et téléphone à sa Philomène.- "Hé dùù, Philomène, was isch denn dess, d' beurre chynécolochique?"Réponse de sa femme:- " Hanner du bisch e richtiger Dolle, des isch doch Schnackebutter !Je te l'ai extra mis en français pour que les français de l'intérieur le comprennent !"
Crédit: http://didierengelmann.centerblog.net/1441028-Blague-alsacienne

Et quelques vidéos:

ALSACE FOREVER
http://www.youtube.com/watch?v=f-WJnylT-DE&feature=related

JE SUIS DE L’ALSACE

http://www.youtube.com/watch?v=BpqpIb8gd5Y&feature=related

HUMOUR PETIT TOUR EN ALSACE

http://www.youtube.com/watch?v=cLtOHTWRgLQ

KIM IL SUNG WORKS VOL.78 OF PRESS"Complete Collection of Kim Il Sung's Works" Vol. 78 Off Press
Pyongyang, January 16 (KCNA) -- The Workers' Party of Korea Publishing House brought out Volume 78 of "Complete Collection of Kim Il Sung's Works", library of the great Juche idea, which systematically and comprehensively deals with his works according to a chronological order.
The book contains 38 works of President Kim Il Sung including speeches, conclusions and talks made by him between July and December, Juche 72 (1983).
His speech "The DPRK Represents Genuine People's Power and Is a Banner of the Unity and Solidarity of the Masses" made at a banquet in celebration of the 35th anniversary of the foundation of the DPRK indicates the ideas and policies for strengthening the DPRK government, a powerful weapon for the revolution and construction, enhancing its function and role, achieving national reunification and making the whole world independent.
"Let Us Bring about a New Turn in Socialist Economic Construction", "On Concentrating Our Efforts on the Five Fronts of Socialist Economic Construction", "A Speech at the Permanent Committee of the Administration Council of the DPRK" and his other works clarify tasks and ways for further developing the economy of the country and drastically improving the standard of the people's living.
In "On Some Problems Arising in Working Out Plan of the National Economy Next Year", "On Establishing the Revolutionary World Outlook among the Officials" and other works the President underscored the need to correctly combine the organization of economic affairs, the party's political work and collective guidance and unified command, realize the unified and detailed planning and also the need for the officials to firmly establish the revolutionary world outlook and hasten the revolution and construction.
The book also contains such works as "Let Us Shatter Imperialist Moves towards Aggression and War and Safeguard Peace and Independence" and "For the Development of the National Culture of the Newly-Emerging Countries". They give answers to questions arising in defending world peace and realizing the independent development of the countries.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm

Freitag, 16. Januar 2009

Monika Herz: Kleiner Vogel


Grüße an meine liebe Freundin Saskia Lehmann in Frankfurt/Oder!

Tant qu’il y aura des femmesTant qu’il y aura des femmes

Ahmed Saïfi Benziane - Le Quotidien d’Oran
« Où êtes-vous Arabes ? », crie une femme depuis Le Caire, crevant les tubes cathodiques, cri de colère, entre larmes et impuissance à sauver les enfants tachés de sang,...
Ghaza en flammes piétinée par les loups de l’armée israélienne, chars, bombes et balles contre civils désarmés ou résistant de leurs seuls corps avec quelques roquettes en guise de répliques lancées sans grand effet que celui de dire au monde qu’on ne meurt pas pour rien. Qu’on sait mourir debout. Du sang, beaucoup de sang. Des morts, beaucoup de morts. Génocide.
Crime contre l’Humanité tout entière. Carnage d’où s’élèvent des voix de femmes appelant les Arabes à sortir de leur silence aussi condamnable que les crimes. « Où êtes-vous Arabes ? », crie une femme depuis Le Caire, crevant les tubes cathodiques, cri de colère, entre larmes et impuissance à sauver les enfants tachés de sang, évanouis dans les bras d’adultes pleurant l’injustice, ou enveloppés dans des linceuls, prêts à l’enterrement.
Femmes poussant leur exaspération à occuper les rues soudanaises, offrant leurs bijoux ou retirant leurs voiles pour se dire prêtes à aller au combat en réclamant les casquettes des hommes contre leurs voiles. Femmes couvrant de leurs corps leurs enfants apeurés par le bruit assourdissant des missiles lancés depuis le ciel sur un peuple affamé par des frontières mystiques de l’autre côté d’El Azhar, silencieux, muet, fermé pour cause incertaine. De l’autre côté d’une Egypte qui se prend encore pour le coeur d’une nation sans âme, d’une maison sans toit ni fenêtres. Femmes en Libye, prenant la rue à témoin, encadrées par des policières voilées mais haranguant la foule, dépassant leurs prérogatives, pour qu’une voix, une seule suffise à réveiller les morts. A faire trembler les cimetières jusqu’à l’assourdissement de gouvernants qui ont choisi de ne pas choisir. De se terrer au fond de leurs palais entre se taire et attendre que passent les orages.
Femmes dans nos villes d’Algérie sorties manifester leurs désapprobations à deux ennemis, l’un lointain massacrant les Ghazaouis, l’autre proche, très proche, les empêchant d’exprimer leurs sentiments au regard du monde, les poussant vers l’arrière au lieu de les protéger pour mieux avancer, les dispersant au lieu de les unir, les interpellant au lieu de les consoler dans leurs pleurs. Femmes marocaines, avocates ou bien médecins se disant prêtes à l’action, déroulant leurs banderoles aussi grandes que leurs coeurs, réclamant que justice soit faite sur terre avant le Ciel. Femmes au Liban pointant le poing droit vers l’image de Nasrallah, gardant l’autre poing dans l’attente d’une arme. Femmes en Iran tenant leurs voiles d’une main et la main de la voisine de l’autre pour rester unies jusqu’à ce que vie s’ensuive. Femmes ici et là, gardant l’honneur que certains hommes n’ont pas su garder. Gloire à elles, à celles qui ont semé la graine de la révolte et qui récoltent avant terme le fruit de leurs semences.
14 janvier 2009 - Le Quotidien d’Oran (Analyse)
Posté par Sœur Enissa KELIF

Marguerite BERVOETS: CHROMATISME, Introduction


Marguerite BERVOETS


CHROMATISME


INTRODUCTION

Mes chers amis,

Je vous présente mon premier recueil : « Chromatisme ».
Il est né, un soir d’octobre, de mes rêveries, de mon enthousiasme, de ma souffrance.
C’est un enfant pauvre et je voudrais pouvoir compter sur vous pour l’aimer et le faire connaître. Je l’aime, évidemment, cet enfant débile de ma pensée et je ne me représente que difficilement ceux qui le recontreront.

Je souhaite déjà la plus cordiale bienvenue au potache romantique, à l’étudiante intriguée, au professeur, combien compréhensif et indulgent !

Mais il en est un, dont la physionomie reste singulièrement enténébrée, c’est le critique, affronté pour la première fois.

Sera-t-il sombrement dédaigneux, condescendant, ou pire, indiffférent comme une pluie de septembre ?

Face au crépitement hasardeux des plumes, je me suis préparée à publier.

Pourtant, comme le condamné à mort tente encore de se disculper avant l’exécution capitale, je redresse mon esprit courbé sous l’appréhension, pour vous l’offrir dans sa plénitude.
« Chromatisme » : couleur et harmonie intimement liées ; allegro fondant dans un adagio douloureux, ardeur sombre et taches de soleil sur un mur blanc !

Comme une gamme, une gamme laborieuse ânonnée sur un clavier raboteux, la pensée naissante se dégage, alourdie de brumes, puis pacifiée après l’orage victorieux.

Dans un clair matin, le premier matin d’amour, le vers fleurit pour la première fois, adaptant à un madrigal les accents graves et receuillis d’un credo de harpe ou d’orgue. Plus loin, un cantique de regret sonne, discordant, comme une sonate pathétique inachevée, ricanante, mais sincère !

Comme un souvenir des contes fabuleux de l’enfance, l’âge d’or appararaît, celui des faits d’armes, et l’humble hommage à la gloire meurtrie s’orne de quatrains visionnaires.

Accalmie, enfin ! Après tant de tempêtes incohérentes, la tendresse est née et plane dans un impromptu : clair, heureux et juvénil aveu d’une âme prosternée. Et la gamme se termine, dans un accord brusquement libéré.

Je n’ai pas voulu vous étourdir sous de nobles paroles, ni vous enjôler.

J’ai voulu vous donner deux ans de ma vie, deux années divines qui ne m’appartiennent pas.

Adoptez-le, ce livre de ma plus belle vie, de mon bonheur ! Il en est le miroir nuancé et sans retouches.

J’espère que vous me souhaiterez bon voyage vers mon idéal de sincérité et d’optimisme.

Et pardonnez-moi de vous avoir présenté, si longuement, un indigne « Chromatisme » décousu…

À vous tous.

M. BERVOETS
In Mémoriam: Marguerite Bervoets (La Louvière 1914 - Wolfenbüttel 1944)

STIMMUNGSBILDER: GAZA KUNDGEBUNG IN BRÜSSEL
HERRLICHE STIMMUNGSBILDER DER GAZA KUNDGEBUNG IN BRÜSSEL


am Sonntag 11.Januar 09
Jeschurun Judentum gegen Zionismus und Centre Zahra France protestieren gegen die zionistische Massaker und rufen auf zum Einheitsfront gegen den Zionismus. An diese Kundgebung nahmen laut polizeilicher Angaben mehr wie 30.000 Menschen teil, laut den Organisatoren mehr wie das Doppelte.
Siehe den Videobericht dieser Teilnahme an der Kundgebung : www.centre-zahra.com

STIMMUNGSBILDER GAZA KUNDGEBUNG London 11.Januar


STIMMUNGSBILDER DER GAZA KUNDGEBUNG
in London am 11.Januar 09

FROMMER JUDE VERBRENNT ÖFFENTLICH SEINEN ZIONISTISCHEN PAß

Die Juden von Neturei Karta London haben selbstverständlich teilgenommen an die Kundgebung zur Verurteilung der zionistischen Massaker in London. Einer von Ihnen verbrannte öffentlich seinen zionistischen Paß, eine wahre Heiligung des Namen Gottes. Die zahlreichen Juden welche leider noch im Besitze eines solchen Paßes sind, sind aufgefordert dringend diesem Beispiel zu folgen!

Anti-Zionist Orthodox Jews joined other protesters in Trafalgar Square, London on January 11 to protest the atrocities in Gaza. One Rabbi burned his Israeli passport in protest.

http://www.youtube.com/watch?v=fiSP076_nVI&eurl=http://www.nkusa.org/activities/Demonstrations/20090111London.cfm

www.nkusa-org.

Beitrag von Schwester Enissa KELIF

Donnerstag, 15. Januar 2009

60% der Deutschen erachtet


60% des Allemands estiment ne plus avoir d'obligation vis-à-vis d'Isra-l

Au grand damne des politicien du pays, un sondage de Forsa, publié mercredi dans le magazine Stern, indique que six Allemands sur dix estiment aujourd'hui ne plus avoir d'obligation particulière vis-à-vis d'Isra-l. Plus de soixante ans après la fin de la dictature nazie, ce sont surtout les jeunes (70%), les Allemands issus de l'ex-RDA (68%) et partisans de l'extrême gauche allemande (72%) qui partagent ce point de vue. Plus d'un tiers des Allemands (35%) considère, en revanche, avoir une responsabilité particulière vis-à-vis d'Isra-l. Et c'est aussi ce que martèle la classe politique allemande.

Source : AL MANAR 09 01 15
http://www.almanar.com.lb/NewsSite/HomePage.aspx?language=fr

SELF-RELIANCE POWERFUL MODE OF REVOLUTION


Self-reliance, Powerful Mode of Revolution
Pyongyang, January 14 (KCNA) -- The flame of self-reliance lighted in Kangson is spreading all over the DPRK like a prairie fire.
The workers of Kangson built the UHP electric arc furnace of Korean style, which may be called the acme of the steel industry, in the revolutionary spirit of self-reliance in a short span of time last year.
Self-reliance is the traditional fighting traits and the powerful mode of revolution for the Korean people who are forging ahead under the banner of the Juche idea.
It is a priceless truth proved through the protracted struggle of the Korean people for socialism that self-reliance is the only way to existence, victory and prosperity.
The indomitable spirit in which the revolutionary forerunners made Yongil bombs with bare hands to beat down the Japanese imperialists and the heroic fighting spirit in which the Korean people built a rich and strong country by their own efforts on the debris after the war have been carried forward invariably generation after generation.
The Korean people have won a victory in the "Arduous March" for firmly defending the red banner of socialism and ushering in a new era of building a great, prosperous and powerful nation in the worst adversity. It was a miracle of history that could be wrought only by them, who have firmly armed themselves with the confidence of independence, the revolutionary spirit of self-reliance.
The proud victory and changes made in the efforts for building a thriving nation under the Songun leadership of the Workers' Party of Korea are cementing still further the faith of the Korean people that self-reliance is the best.
While visiting the Chollima Steel Complex in December last year, General Secretary Kim Jong Il underscored the need to give full play to the might of self-reliance which was augmented in the days of the unprecedented "Arduous March", the forced march, to build a great, prosperous and powerful nation at an early date, saying that the Korean people opened the gate to industrialization, that took centuries in other countries, in a brief span of time with the spirit of self-reliance which rocked the world in the 1950s.
In the present era of up-to-date science and technology, the Korean people will create new advanced ones of Korean style on all fronts of the socialist construction one after another by effecting an upsurge of technical revolution and modernization and thus fling open the gate to the great, prosperous and powerful nation without fail in the year marking the centennial birth anniversary of President Kim Il Sung.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
Mittwoch, 14. Januar 2009

Zionazistische "Rabbiner" ruft auf zur Kollektivbestrafung !

http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1180527966693&pagename=JPost/JPArticle/ShowFull

Im Gegensatz zu dieser menschenverachtenden, widerlichen Mißbrauch aus der jüdischen Gottesdienst entnommen Referenzen, schrieb ein deutscher Jude folgendes:

Mit der Hilfe des Allmächtigen
Sehr geehrte Damen und Herren,
liebe Freunde,
wir als orthodoxe und antizionistische Juden, die den Lehren unserer Heiligen Thora, unserer Propheten, Weisen und Gelehrten über alle Jahrtausende hinweg gefolgt sind, lehnten die nationalistische Idee des Zionismus und die unter anderem daraus entstandene Gründung des sogenannten Staates "Isra-l" von Anbeginn ab und bekämpfen beides bis zum heutigen Tage.
Für das seit nahezu einem Jahrhundert anhaltende Blutvergießen in Palästina hat der Zionismus die alleinige Verantwortung zu tragen und das anhaltende Massaker an der Bevölkerung in Gaza ist ein weiterer Meilenstein ethnischer Säuberungs- und Vertreibungsstrategien seitens der Zionisten. Doch sind bloße Worte einfach unzureichend, um das gesamte Ausmaß des Leidens und Schmerzes auszudrücken, welches das palästinensische Volk insbesondere im Augenblick zu erdulden hat. Täglich erreichen uns neue Schreckensmeldungen und ein Ende des zionistischen Terrors scheint nicht in Sicht. Wir wollen deshalb auf diesem Wege auch den in Deutschland lebenden Palästinensern unser Mitgefühl und unsere Solidarität bekunden. Gleichzeitig wollen wir auch darauf hinweisen, dass jene in Deutschland ansässigen sogenannten "Jüdischen" Gemeinden und ihre Sprecher nichts mit den Grundlagen und Werten unserer jüdischen Religion zu tun haben. Sie sind nichts weiter als Sprachrohre der zionistisch-nationalistischen Ideologie und des Staates, der auf dieser Ideologie begründet wurde und sie missbrauchen und schänden das Judentum für ihre politischen Zwecke. Der Thora ergebene Juden sind keine Zionisten und Zionisten sind keine Juden!
Für ein freies Gaza in einem befreiten Gesamt-Palästina!
In Freundschaft, mit Respekt und Verbundenheit!

Montag, 12. Januar 2009

Kurt TUCHOLSKY In Weißensee
Kurt TUCHOLSKY
( 9.1. 1890 – 21.12.1935)

IN WEISSENSEE

Da, wo Chamottefabriken stehn
– Motorgebrumm –
da kannst du einen Friedhof sehn,
mit Mauern drum.
Jedweder hat hier seine Welt:
ein Feld.
Und so ein Feld heisst irgendwie:
O oder I …
Sie kamen hierher aus den Betten,
aus Kellern, Wagen und Toiletten,
und manche aus der Charité
nach Weißensee,
nach Weißensee.

Wird einer frisch dort eingepflanzt
nach frommen Brauch,
dann kommen viele angetanzt
– das muß ja auch.
Harmonium singt Adagio
Feld O
das Auto wartet – Taxe drei –
Feld Ei –
Ein Geistlicher kann seins nicht lesen.
Und was er für ein Herz gewesen,
hört stolz im Sarge der Bankier
in Weißensee,
in Weißensee.

Da, wo ich oft gewesen bin,
zwecks Trauerei,
da kommst du hin, da komme ich hin,
wenns mal vorbei.
Du liebst, du reist. Du freust dich, du
– Feld U –
Es wartet in absentia
Feld A.
Es tickt die Uhr. Dein Grab hat Zeit,
drei Meter lang, ein Meter breit.
Du siehst noch drei, vier fremde Städte,
du siehst noch eine nackte Grete,
noch zwanzig-, dreißigmal den Schnee –
Und dann:
Feld P – in Weißensee –
in Weißensee.

(1925)

Kurt TUCHOLSKY ( 9.1.1890 – 21.12.1935)
Ein Lesebuch für unsere Zeit von Walther VICTOR
Thüringer Volksverlag Weimar 1954 S.131-132

Siehe auch: http://www.tucholsky.net und
http://www.rheinsberg.de/index.php?id=396

David ROVICS on Zionist RacismBy Kourosh Ziabari

David Rovics is a world-renowned American folk singer and political activist from the small, northeastern state of Connecticut. He encourages the free distribution of his work by all non-profit means to help spread his anti-war, anti-occupation message.

http://www.tehrantimes.com 09 01 12

SoundClick artist: David Rovics - The musical version of Democracy ...
The musical version of Democracy Now! - Amy Goodman.www.soundclick.com/pro/?BandID=111310 - 32k

PIC's HAMAS' MOST WANTED "TERRORISTS"


SENSELESS WAR IN GAZA... by Avi SHLAIMBy Avi Shlaim
The only way to make sense of Isra-l's senseless war in Gaza is through understanding the historical context. Establishing the state of Isra-l in May 1948 involved a monumental injustice to the Palestinians. British officials bitterly resented American partisanship on behalf of the infant state.

Avi Shlaim is a professor of international relations at the University of Oxford and the author of The Iron Wall: Isra-l and the Arab World and of Lion of Jordan: King Hussein's Life in War and Peace. (Source: The Guardian)

http://www.tehrantimes.com/Index_view.asp?code=186545
Dank je wel lieve Zuster Enissa KELIF!

Sonntag, 11. Januar 2009

TO KIM JONG IL FROM CAMBODIA
Floral Basket and Congratulatory Letter to Kim Jong Il from Cambodia
Pyongyang, January 9 (KCNA) -- General Secretary Kim Jong Il was presented with a floral basket and congratulatory letter by Chea Sim, president of the Senate of the Cambodian Parliament, on the occasion of the New Year Juche 98 (2009).
They were handed to an official concerned on Friday by Chhorn Hay, Cambodian ambassador to the DPRK.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.GAZA: Nat. Betoging Brussel op 11/01Gaza: Nationale manifestatie in Brussel op 11/01
Nationale manifestatie

Zondag 11 januari - 14u
Brussel - Zuid-Station


Stop de slachting in Gaza!
Het stilzwijgen doodt!

Stop het embargo tegen de Palestijnen
Stop het geweld tegen alle burgers
Stop de straffeloosheid
Opschorting van de akkoorden EU-Isra-l

Deze oproep gaat uit van:

11.11.11, Aardewerk, ABVV-FGTB, ACW, Alliance for Freedom and Dignity, Artistes contre le Mur, Assocation Belgo-Palestinienne, l'Association Culturelle Joseph Jacquemotte, ATTAC Vlaanderen, August Vermeylenfonds, Belagir asbl, Broederlijk Delen, BRussells Tribunal, CADTM, CNAPD, CNCD – 11.11.11, COCAB, CODIP, Collectif Présence Musulmane Belgique, Comité Surveillance Otan, Communauté Palestinienne de Belgique, Comité Verviers Palestine, ECOLO, Federatie van Marokkaanse Verenigingen, Fédération Islamique de Belgique (Turque), FOS – Socialistische Solidariteit, Fraternité asbl, Friends of the Earth Vlaanderen & Brussel, Gents Actieplatform Palestina, Génération Palestine, Groupe Palestine – Santé, Groen!, Initiatief Cuba Socialista, Institutions et Associations musulmanes de Belgique, Intal, Jesjoeroen Jodendom tegen Zionisme, Jeunes FGTB, KifKif, KP, LEF, MOC, La clef asbl, LeCoTo, Ligue des Musulmans de Belgique, Ligue Islamique Interculturelle de Bruxelles, LSP-PSL, Masereelfonds, MCP, MIR – IRG, Mosquées de Belgique, Mouvement citoyen palestine, Nouvelles Perspectives asbl, Oxfam Magasins du Monde, Oxfam Solidariteit-Solidarité, Oxfam Wereldwinkels, Pax Christi Vlaanderen, PC Wallonie-Bruxelles, Présence et Action Culturelles, PS, PJPO Ittre, PJPO du Brabant Wallon, PVDA-PTB, SAP/LCR, Service civil international, Solidarité mondiale, Solidarité Socialiste, t Uilekot, ULDP, Une Autre Gauche, L' Union Communiste Bruxelloise (UCB), Victoria Deluxe, Vlaams Palestina Komitee, VODO, Vrede vzw, Vredesactie, Vrouwen in ’t Zwart, Wereldsolidariteit, Werkplaats voor Theologie en Maatschappij,…Financiële steun
Storten op: 310-0486571-08 van 11.11.11 – Vlasfabriekstraat 11 – 1060 Brussel

"BY OUR NATION ITSELF"All Koreans Urged to Remain True to Idea of "By Our Nation Itself"

Pyongyang, January 9 (KCNA) -- All the Koreans in the north and the south and overseas should regard "By our nation itself" as the basic idea of the national reunification movement and fully embody it in order to bring about phenomenal progress in the development of the national reunification movement this year.
Rodong Sinmun Friday says this in a signed article.
"By our nation itself" serves as basic idea of the national reunification movement as it serves as a steadfast idea of national independence and national unity, it notes, and goes on:
Since the publication of the June 15 joint declaration the vitality of "By our nation itself" has been clearly proved as the idea of national independence in the national reunification movement.
This year the Korean nation should fully embody the idea of "By our nation itself" in the national reunification movement, holding aloft the banner of the June 15 joint declaration and the October 4 declaration.
In order to embody the above-said idea in the national reunification movement, one should take the proper attitude of giving priority to one's own nation and protecting its interests on the principle of national independence. And all the fellow countrymen should decisively foil the moves of the anti-reunification forces that are going against the trend of the times towards independent reunification obsessed with sycophancy towards the U.S. and hostility towards the fellow countrymen.

Checking of Spread of Reactionary Bourgeois Ideology and Culture Called for
Pyongyang, January 9 (KCNA) -- To check the spread of bourgeois ideology and culture at present is very important and urgent for each country to achieve its independent development, progress and prosperity.
Rodong Sinmun today observes this in a signed article.
Citing facts to prove that the bourgeois ideology and culture are the reactionary ones based on extreme selfishness advocating corrupt and ailing capitalist system and the interests of the capitalist class, the article goes on:
The imperialists are desperately working to obliterate the national culture of other countries through the spread of the bourgeois ideology and culture in a bid to stamp out the national identity of their peoples and make them serve and blindly follow them.
The number of illiterates and degenerates is on the steady increase in those countries where socialism collapsed. This clearly proves the reactionary nature of the said ideology and culture.
The imperialists use this ideology and culture as a lever for easily realizing their domination and subjugation, aggression and plunder of other countries.
As proven by what happened in the Eastern European countries engaged in building socialism in the past, failure to check the imperialists' spread of their reactionary bourgeois ideology and culture would make it impossible to keep a society alive.
Those countries and people aspiring after independent development and social progress should be well aware of the danger and consequences of the imperialists' moves to spread the said ideology and culture and wage a dynamic struggle to foil them.

http://www.kcna.co.jp/index-e.htm

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.

KIM IL SUNG and KIM JONG IL LAUDED

Kim Il Sung and Kim Jong Il Lauded
Pyongyang, January 8 (KCNA) -- Kenichi Ogami, secretary general of the International Institute of the Juche Idea, expressed profound reverence for President Kim Il Sung and General SecretaryKim Jong Il, when interviewed by KCNA on Jan. 6 while staying in the DPRK.
He said:
The great revolutionary idea and noble virtues of the President who is always remembered by humankind serve as a great model of the progressive people struggling to build an independent new world.
Kim Jong Il has enforced the unique Songun policy by carrying forward and developing the President's idea of attaching importance to the military affairs.
Thanks to Kim Jong Il's Songun leadership the Korean people have firmly defended and glorified the ocialist country which the President handed down to them.
The DPRK has performed miracles and innovations, smashing the imperialists' moves for aggression as it is wisely led by Kim Jong Il.
The militant spirit of the Korean people convinces the world progressive people desirous of independence that they are sure to emerge victorious when they struggle in single-minded unity, believing in their own strength.
The world progressives are watching Songun Korea vigorously advancing under the leadership of Kim Jong Il out of envy and greatly encouraged by the spirit of the people of the DPRK.
Socialist Korea will prosper forever as it holds in high esteem Kim Jong Il successfully carrying the President's cause of the revolution to completion.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm


Donnerstag, 8. Januar 2009

CALL FOR GAZA DEMO TEMECULA VALLEY


Muslim Coalition call for massive Demonstration against Israeli MASSACRES in GAZA

For Immediate Release

Contact: M. ZubaidiPhone: 619-757-9871 - Only for pressEmail: mzubaidi@gmail.comEmail: info@MuslimBridges.orgTemecula, CA, January 8th, 2009 - The Islamic Center of Temecula Valley (ICTV), as part of a coalition of other activists and civil rights groups in the Inland Empire, called today for a massive demonstration in Temecula Valley on Friday, January 9th at 2:45 p.m. at the intersection of Winchester Rd. and Ynez Rd. The coalition will be demonstrating their outrage at the Zionist state of "Israel" and its atrocities against the inhabitants of Gaza, calling on local, state and the federal United States government to force Israel to stop its massacres in Gaza.
The call came today after 13 days of systematic and continuous indiscriminate shelling and bombing of Gaza by the Israeli occupation army that resulted in the death of more than 765 and the injury of more than 3,100 Palestinians, mainly civilians.
The coalition called today on US news media to seek the truth in its coverage and stop relying on Israeli official sources, stop accusing the Palestinians of breaking the ceasefire since the United Nations confirmed yesterday that Israel was the one who broke the ceasefire first in November of last year.
"Mere words are insufficient to express the pain that all mankind feels at the plight of the Gaza and Palestinian people. For over one hundred years, they have been subject to a carefully conceived plan, to drive them from their homes and their land. Throughout their history, the Zionists have resorted to intimidation, war, ethnic cleansing and state-sponsored terrorism to achieve their goals" said Rabbi Y D Weiss of Neturei Karta.
"The problem is that the US media keep on repeating the Israeli official propaganda that puts all the blame on the Palestinian people in spite of the fact that Israel has been besieging Gaza and systematically breaking the ceasefire for the past two years," said Zahi Damuni, Al-Awda's Executive Director.

Helpful Links and Resources
Occupation 101 Online DVD addressing misconceptions and providing perspective from Christian Palestinians, and Jews who refuse to serve in Israeli army.
The Book "Palestine" offering historical perspective on the conflict
U.S. Financial AID to Israel more than entire world combined
2008 Pro-Israel PAC Contributions to Congressional Candidates
Resource Page: Background, news, Books, editorial writings, UN resolutions ...
Legislative Fact Sheet on Recent Gaza Crisis - Uncut footage of massacre


The coalition consists of ICTV, The Palestine Right to Return Coalition (Al-Awda), MuslimBridges.org, MuslimChannels.tv, and Together4Peace.org.

This demonstration is the first in the Temecula Valley area; while there have been many demonstrations throughout all of Southern California attended by thousands of protesters, and many more demonstrations internationally, most recently in Turkey, attended by TWO Million protesters.


MuslimBridges.org is a non-profit faith-based California Corporation founded in December 2006, and run one-hundred percent by volunteers. It was founded with the mission to help spread peace, and to build bridges between people of all faiths-Jews, Christians and Muslims. The website launched on Jan 22, 2007, non-commercial, not-for-profit and does not accept donations. For additional details on the organization and the programs please visit: http://www.muslimbridges.org/. Press contact: info@MuslimBridges.org

Friedensgruß aus Frankfurt/Oder
Friedensgruß aus Frankfurt/Oder:

Die Friedensglocke –in unmittelbarer Nähe der Kleist-Stätte – hat ihren Platz in einem schlichten Glockenhaus am Oderufer gefunden. Sie wurde 1953 von der CDU anläßlich der Unterzeichnung des Vertrages mit der VR Polen über die Festlegung der Oder-Neiße-Friedensgrenze gestiftet.

Saskia LEHMANN

DPRK contributes to Global Independence


DPRK Reiterates Its Will to Contribute to Cause of Global Independence
Pyongyang, January 7 (KCNA) -- It is the consistent stand and will of the DPRK to strive hard to achieve global independence.
Rodong Sinmun Wednesday says this in signed article.
It goes on:
The Workers' Party of Korea and the DPRK government have pursued their foreign policy the idea of which is independence, peace and friendship, thus developing the friendly and cooperative relations with various countries of the world, raising its international prestige of the country, boosting the international solidarity with the Korean revolution and greatly contributing to the cause of global independence.
The DPRK has maintained the revolutionary stand of approaching and settling everything its own way from the steadfast stand of Juche and on the principle of independence despite whatever difficulties and ordeals in the way of the Korean revolution for a long period.
The DPRK has developed the relations with other countries in its field of external activities on the principle of complete equality, mutual respect and non-interference in the internal affairs of other countries. It has always independently solved all issues arising in external relations in line with its own judgment and decision, proceeding from the interests of the Korean revolution.
The article recalls that the DPRK has greatly contributed to defending the peace and security of the world and the Korean people fully supported the world progressive people in their struggle to defend their sovereignty from domination and subjugation.
The imperialist aggression forces' policy of war and their moves for domination are the greatest obstacle lying in the way of achieving global independence in the present century, the article says, and goes on:
The reality requires progressive mankind to intensify the struggle for achieving the cause of global independence.
The WPK and the DPRK government will dynamically advance to achieve the cause of global independence under the uplifted banner of Songun, keenly aware of their historic missions and responsibilities in the future, too.

Copyright (C) KOREA NEWS SERVICE(KNS) All Rights Reserved.
http://www.kcna.co.jp/index-e.htm