Montag, 21. November 2016

1500 Halle Veertig Cellisten vieren Servais

 Op 26 november 2016 is het precies 150 jaar geleden dat de Halse cellist Servais in zijn geboortestad Halle overleed. Maar liefst veertig cellisten komen op zondag 27 november naar Halle voor twee bijzondere hommageconcerten.
Tijdens het eerste hommageconcert zijn een 25-tal (oud-)studenten van de Belgische Conservatoria te horen. Het concert vindt plaats om 17 uur in de Servaisacademie en op het programma staat werk van Servais, Alfredo Piatti, Zoltan Kodaly, David Popper en Astor Piazolla.
Het tweede hommageconcert (om 20 uur) vindt plaats in de Sint-Martinusbasiliek en geeft een podium aan maar liefst elf cellodocenten van diezelfde conservatoria. Onder hen Viviane Spanoghe, Didier Poskin, Benjamin Glorieux en Marie Hallynck. Ze brengen werk van Bach, Servais, Sollima en - als wereldpremière! - een huldecompositie voor Servais door Benjamin Glorieux. Kaarten voor beide concerten zijn verkrijgbaar via cultuurcentrum ’t Vondel (www.vondel.be ).
Het ‘hommageweekend Servais 1866-2016’ omvat nog meer activiteiten. Op 25 november brengen de leerkrachten van de Servaisacademie het spektakel ‘Wachten op Servais’. Zaterdag 26 november is er eerst een herdenkingsviering in de Sint-Martinusbasiliek en vervolgens een concert ‘Op reis met Servais’ door de Sint-Martinusfanfare in cc ‘t Vondel. Op maandag 28 november tot slot brengen de acht cellisten van La Cheville Affolée en acteur Jean-Louis Danvoy het theaterstuk ‘Le grand final’ van Pierre Solot, over het leven van Servais, in het Conservatorium van Brussel.
Het volledige programma is te vinden op de website van de vzw Servais: www.servais-vzw
http://www.editiepajot.com/regios/7/articles/51512

Nashenka zegt: Prachtige foto, proficiat!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen