Sonntag, 22. Januar 2017

Antwerpener Zoo: Giraffegeburt (Video)

Giraf Megara bevalt in Planckendael van prachtig kleintje
Mechelen - In dierenpark Planckendael is giraf Megara donderdag bevallen van haar allereerste kleintje: een baby van 1,75 meter. De baby-giraf verkeert in uitstekende gezondheid, dankzij de goede zorgen van de moeder en de verzorgers. Iedereen kan het diertje nu al bewonderen. Ook giraf Barbie is zwanger en verwacht haar baby binnen de maand. Met deze baby werd giraf Diamant oma, zij is de moeder van Megara die zelf ook in Planckendael geboren werd.
De bevalling gebeurde voor dag en dauw toen de verzorgers er nog niet waren, zo meldt het dierenpark. De geboorte werd vastgelegd op de camera van de geboortestal. Een giraffengeboorte is wonderlijk, want de baby maakt een val van zo’n twee meter om daarna heel snel op zijn ranke pootjes te staan. Het kleintje past mooi met zijn kopje onder mama’s buik en drinkt warme melk. Zijn vacht is eerder licht van kleur met sierlijke wimpers als kers op de taart.
Toen we gistermorgen in de stal kwamen, was de baby een klein beetje nat”, zegt een trotste verzorgster Jolien. “Megara was nog bezig met een grote eerste likbeurt om het te drogen. Van gestalte is het een kleinere baby met zijn 1,75 meter en zijn pootjes zijn eerder zwaar gebouwd. ’t Is een klein dikkertje, maar oh zo mooi!” Verder lezen en Video:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170120_02685072/giraf-megara-bevalt-in-planckendael-van-prachtig-kleintje

Nashenka sagt: Wir waren schon einige Malen in diese Außenstelle vom Antwerpener Zoo; Teil des Ausflugs ist eine Kanalfschifahrt ;-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen