Freitag, 19. Mai 2017

Raymond viert 40 jaar ‘Meisjes’ in De Roma

Donderdagavond was het precies veertig jaar geleden dat Raymond van het Groenewoud ‘Meisjes’ uitbracht. Het nummer zorgde niet alleen voor zijn grote doorbraak, maar vormde op de koop toe een dijkbreuk in de Nederlandstalige popmuziek. Kortom: reden genoeg om te feesten.
Raymond laat zich op regelmatige tijdstippen vieren, en verjaardagen zijn uiteraard perfecte gelegenheden om weer eens een feestneus aan te passen. Als er al geen ronde leeftijd in de verf wordt gezet, is er altijd wel een jubileum om te gedenken. Tel daar nog de vaststelling bij dat meisjes rond hun veertigste sowieso het mooist op aard zijn, en er was meteen weer een smoes om opnieuw op tournee te gaan.
De Roma is in het geval van Raymond inmiddels de vaste plaats van afspraak, en ook deze nieuwe concertreeks mocht in de volksschouwburg op gang worden getrapt. En waar hij een paar maand geleden nog in zijn eentje op het podium stond, had hij nu – met oudgedienden Cesar Janssens op drums en Mich Verbeelen op bas, naast de recent ingelijfde Bram Weijters op piano en zoon Leander op allerlei instrumenten - opnieuw een band om zich heen geschaard. Meer nog: er kwam zelfs een heus dameskoor aan te pas, met veertig stemmen van 8 tot 88 jaar, die elk een keel kwamen toesteken om ‘Meisjes’ in een nieuw kleedje te steken. Ook van de partij: een all star achtergrondkoor met ondermeer Lady Linn, Sofie, Tine Reymer en Slongs Dievanongs. Kortom: alles om er een fijn partijtje van te maken.
Lees het uitgebreid verslag:
http://www.gva.be/cnt/dmf20170519_02889574/raymond-viert-40-jaar-meisjes-in-de-roma

Nashenka zegt: Denkend aan Nancy!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen