Seiten

Dienstag, 17. April 2018

1500 HALLE Cellovierdaagse met Servais


Van 12 tot 15 april 2018 vond de derde ‘Cellovierdaagse met Servais’ plaats in Halle. De vier cellisten van het Tansman Cellokwartet gaven in de Servaisacademie stage aan vijftien cellisten. Ook dit keer had de stage een internationaal karakter, met deelnemers uit heel België, Frankrijk, Brazilië en Rusland.
Op het openingsconcert van donderdag 12 april waren 200 paar ogen gericht op de ongelooflijke virtuositeit van het Tansman Kwartet. Marinela Doko, Fernando Lima, Didier Poskin en Karel Steylaerts gaven een prachtige staalkaart van het repertoire voor cellokwartet. Ook ‘La Babillarde’ van Servais stond op het programma. Vrijdag nam Peter François de cellisten mee op ontdekkingstocht in Servais’ geboortestad Halle. Daarbij mocht een bezoek aan de Villa Servais niet ontbreken. Zondagnamiddag toonden de cellisten tijdens het slotconcert wat ze op vier dagen tijd hadden ingestudeerd. Als apotheose brachten ze vijf werken met het gelegenheidscello-orkest. De deelnemers keerden naar huis met vele tips en een bijkomende podiumervaring.
De vierdaagse was een initiatief van de vzw Servais en cc ’t Vondel, met medewerking van de Servaisacademie, den AST en Villa Servais.
Meer afbeeldingen: https://editiepajot.com/regios/7/articles/59129 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen