Seiten

Mittwoch, 30. Mai 2018

Expo '58. Het wonderlijke feest van de fifties


In 2008 was het precies vijftig jaar geleden dat de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel plaatsvond. De herinnering aan Expo '58 leeft nog altijd bij ontelbare mensen. Tachtig procent van alle Belgen en in totaal meer dan 42 miljoen mensen uit de hele wereld trokken naar de Heizel om er kennis te maken met een nieuwe wereld die bruiste van vooruitgang. Op de Expo kon men immers de Russische spoetnik bewonderen, een sprekende encyclopedie uittesten en met eigen ogen zien dat het veelbesproken Atomium wel degelijk overeind bleef. In hun zondagse kleren en in een sfeer van grenzeloos optimisme proefden massaal veel bezoekers er voor het eerst softijs, Coca-Cola en Turkse koffie.
Ter gelegenheid van vijftig jaar Expo '58 bundelden de veertien Erfgoedcellen van Vlaanderen hun krachten. Honderden getuigen uit heel Vlaanderen werden geïnterviewd en duizenden foto's en andere documenten verzameld. Die boeiende anekdotes en unieke foto's zijn gebundeld in dit feestelijke boek.
Standaard Uitgeverij Antwerpen 2008  € 22,50  272 blz. 

Auteur : Annick LESAGE Erfgoedcellen van Vlaanderen  en Brussel

Annick Lesage is docent radiodocumentaire aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen sinds 1996 en sinds 2004 ook aan de Media Academie van de Katholieke Hogeschool Mechelen. In 2006 won ze de Dexia-persprijs met de documentaire 'Waar is Marie-Claire'. Ze is co-auteur van 'Een zeer treurige prins, het leven van Jotie 't hooft' en van 'Cybercindy', een boek over het chatten op internet en van het kinderboek 'Briek'. Ze schreef ook een boek over Expo '58. Ze maakte succesvolle radioprogramma's als Piazza, Alaska en zomerreeksen zoals Bwana Kitoko; Kongo en de Belgen, Boudewijn, Bomans en Bomans, Louis Paul Boon, De Bende van Marconi… (http://www.artesis.be/conservatorium/drama/biografieen-drama.htm )

Nadja zegt: Ongetwijfeld een van mijn lievelingsboeken dat ik af en toe weer  eens ter hand neem. Telkens weer een feest. Ik beveel in het bijzonder Hoofdstuk 11 ‘Het Kongolese Namaakdorp’ aan. Back to the future!

10 jaar later! Ongelooflijk!;-)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen